tiistai 22. toukokuuta 2018

Viimeinen viikko Saksassa takana

Viimeisellä viikolla olimme töissä päiväkodeissamme ja pidimme erilaisia toimintatuokioita lasten kanssa: mm. kakun tekemistä lapsien kanssa, esityksiä suomesta... Viimeinen viikko meni nopeasti töitä tehdessä. Olemme kaikki enemmän tai vähemmän tykänneet työssäoppimispaikoistamme. Olemme melko hyvin kaikki onnistuneet kommunikoimaan lasten sekä hoitajien kanssa, vaikka välillämme onkin suuri kielimuuri. Lapsia ei niinkään ole haitannut vaikka emme samaa kieltä puhukaan, sillä leikkiä voi millä kielellä tahansa ja se on heille se tärkeä asia.
Viimeisellä viikolla myös muutama meistä opiskelijoista pääsi kokeilemaan Saksalaisessa lääkärissä käymistä, joka totta kai jännitti, mutta onnistui hyvin.

Työssäoppiminen on opettanut meille kaikille jotain uutta ja tämä reissu on meille kaikille sellainen minkä tulemme aina muistamaan. Olemme kaikki ottaneet vastuuta paljon reissun aikana ja olemme kaikki yhdessä pohtineet ratkaisuja erilaisiin tilanteisiin ja onnistuneet siinä hyvin. Haastavia asioita on ollut kolmen viikon aikana, mutta pitämällä yhtä ja pohtimalla yhdessä olemme selvinneet niistäkin hienosti. Haastavissa tilanteissa myös asenne merkitsee paljon ja siitä voimme ylpeästi sanoa että olemme kaikki pitäneet hyvän asenteen kaikissa tilanteissa ja olemme kaikki selvinneet erinomaisesti.

Haluammekin sanoa kaikille jotka miettivät ulkomaille työssäoppimaan lähtemistä, että kannattaa ehdottomasti lähteä! Työssäoppiminen ulkomailla on erinomainen tilaisuus oppia uutta toisesta kulttuurista ja samalla pitää hauskaa. Olemmekin kaikki kiitollisia siitä, että saimme tälläisen tilaisuuden

Nyt meidän työssäoppiminen on kuitenkin ohi ja on aika palata takaisin Suomeen!

Ps. Ulkomailla sekä Suomessa ollessa muistakaa aurinkorasva!!!!! T. Muutama Saksassa palanut opiskelija


         

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti